Aan de slag met de dichters, beeldmakers en ontwerpers van Loopvis

LEER HET VAN DE MAKERS!

DUUR

8 uur, vanaf 9.30 uur

DATA

De cursus duurt 1 dag en wordt gegeven op:

maandag 17 juli, zaterdag 12 augustus of maandag 9 oktober

KOSTEN

€ 295,- p.p. inclusief uitgebreide lunch, tussendoortje, drinken en een fijne goodybag.

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

LOCATIE

Loopvisserij
Coehoornstraat 10, Arnhem
(tegenover Centraal Station)

  • Andere data! Wil je deze workshop graag doen met een groep vrienden, familie of collega’s op een datum die jullie uitkomt? Dat kan. Mail ons voor de mogelijkheden

Boekenplan?

ZELF UITGEVEN; WAAROM WEL/NIET?

Bijna wekelijks staat er iemand aan de balie in de Loopviswinkel om te vragen hoe dat nou eigenlijk werkt, een boek uitbrengen. En dus is het hoog tijd voor een serie workshops. Geschikt voor iedereen die al een tijd rondloopt met het plan om een boek te maken, maar niet weet waar te beginnen.

De eerste helft van de dag vertellen opperloopvisser Marije Sietsma en ontwerper Annelies Dollekamp in het kort iets over het uitgeefvak. Hoe zijn ze er zelf ingerold? Tegen welke moeilijkheden liepen ze aan en hoe zit die boekenwereld eigenlijk in elkaar?

De tweede helft van de dag gaan we aan de slag met het bespreken van concrete plannen. Wat is je idee, hoe scherp je het aan en wat is de beste manier om dit plan te concretiseren?

Eventueel is er de mogelijkheid voor een vervolgavond met een gastdocent, waarbij we dieper ingaan op zaken als fotografie, illustratie, ontwerp of tekst.

Uiteraard zorgen we voor relaxte sferen met behulp van een drankjes, versgebakken lekkers en een uitgebreide lunch (heb je dieetwensen, laat het vooral weten!).

WANNEER

 

 

WAAR

maandag 17 juli
zaterdag 12 augustus
of
maandag 9 oktober 2023

Loopvisserij

DUUR

KOSTEN

hele dag

€295,-
inclusief lunch, drinken en goodybag

Half april verschijnt het Kakkerlakje Groeikracht. Een prachtige samenwerking tussen dichter Mary Heylema en beeldmaker Tineke Meirink. Na hun eerdere samenwerking Ga je mee én als fervente moestuiniers stortten ze zich op dat heerlijke gevoel dat het kweken van je eigen groenten oplevert.

Die ontluikende groene sprietjes, wroeten in klonten aarde... en dan - met een beetje geluk en hopen op zo min mogelijk slakkenbezoek - je eigen groente! Dat alles prachtig verdicht door Mary Heylema en fijn grafisch verbeeld door Tineke Meirink. Lente in een boekje!

Mary en Tineke nemen je graag mee op avontuur, op zaterdag 6 mei in de Loopvisserij! Met Tineke ga je aan de slag met collagetechnieken om je eigen groene poster te maken. Vervolgens ga je met Mary in gesprek over onderliggende thema’s. Aan de hand van schrijfoefeningen onderzoek je hoe je iets bij jouw beeld schrijft dat het universeler maakt. Vervolgens ga je aan de slag met je eigen tekst.

Het resultaat: je eigen poëzieposter én het Kakkerlakje Groeikracht om mee naar huis te nemen.

Wanneer: zaterdag 06 mei 2023 - 13 tot 15 uur
en op aanvraag (groepsgrootte minimaal 6)

DUUR

2 tot 2,5 uur

KOSTEN

€ 20,00 p.p. inclusief materiaal voor tenminste één poëzieposter, drinken en wat lekkers.

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 4 deelnemers

LOCATIE

Loopvisserij
Coehoornstraat 10, Arnhem
(tegenover Centraal Station)

Ken je dat? Na een bezoek aan een museum helemaal geïnspireerd thuiskomen, met een hoofd vol indrukken en een tas vol kaarten, een prent of zelfs een tentoonstellingscatalogus. Maar wat dan?

Dichter en kunstenaar Sandra de Weijze helpt je op weg tijdens een beeld- en poëzieworkshop op 3 juni in de Loopvisserij. Tijdens deze workshop maak je een leporello (zigzagboekje) waarin kijken naar kunst – in de breedste zin van het woord – centraal staat. Laat je betoveren door beeldende kunst, poëzie en typografie en ga samen met Sandra aan de slag om dit om te zetten in een eigen vorm.Materialen, koffie, iets lekkers én een goodybag zijn inbegrepen, met in elk geval het Kakkerlakje Laat je betoveren.
Het resultaat: een prachtig boekje om mee naar huis te nemen.

Wanneer: op aanvraag  (groepsgrootte minimaal 12)

DUUR

2,5 tot 3 uur

KOSTEN

€ 28,50 p.p. inclusief materiaal voor tenminste één leporello, goodybag, drinken en lekkers.

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 12 deelnemers

LOCATIE

Loopvisserij
Coehoornstraat 10, Arnhem
(tegenover Centraal Station)

eenvoudige technieken, verbluffende resultaten

Diorama maken

Even een momentje ontspannen terwijl je tegelijkertijd iets moois maakt? Bouw dan je eigen stad (of sprookje, diepzeewereld, hipsterhemel, volle maan, bergetappe of Waddenzee) met onze okapi's. Wij zorgen voor een tafel vol scharen, plakband, lijm, thee, koekjes en heel veel lege sigarendoosjes, soeppotjes en kartonnen doosjes.

Wanneer: op aanvraag (groepsgrootte minimaal 4)

DUUR

1,5 tot 2 uur

KOSTEN

€ 15,00 p.p. inclusief materiaal voor tenminste één diorama, drinken en wat lekkers.

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 4 deelnemers

LOCATIE

Loopvisserij
Coehoornstraat 10, Arnhem
(tegenover Centraal Station)

oude technieken, verbluffende resultaten

Van foto naar illustratie | customize een schrift

Tijdens deze workshop maak je onder begeleiding een illustratie op basis van een (eigen) foto. De illustratie maken we op een basisschrift uit de Loopviscollectie, zodat je naar huis gaat met een uniek en heel persoonlijk exemplaar. We gebruiken de techniek waarmee kunstenaar/illustrator Julie Tavernier al vele illustraties maakte, onder andere voor het Loopvisboek Goed zoet. Julie komt speciaal uit Gent om alle deelnemers stap voor stap te begeleiden bij dit proces.

Uiteraard zorgen we voor relaxte sferen met behulp van een drankje en versgebakken lekkers. Heb je de smaak te pakken? In de Loopviswinkel verkopen we alleen tijdens workshops blanco schriftjes en ander materiaal, zodat je thuis nog meer moois kunt maken.

DUUR

2,5 uur

KOSTEN

€ 45,- p.p. inclusief materiaal voor één schriftje, een pakketje om thuis mee aan de slag te gaan & lekkers

AANTAL DEELNEMERS

Maximaal 14 deelnemers

LOCATIE

Loopvisserij
Coehoornstraat 10, Arnhem
(tegenover Centraal Station)

LEER HET VAN DE MAKERS!

Algemeen

V O O R W A A R D E N van toepassing op workshops en cursussen.
(Je gaat bij inschrijving voor een workshop of cursus automatisch akkoord)

Inschrijven en betalen
Deelname aan een workshop of cursus is definitief na ontvangst van je (aan)betaling. Je ontvangt een bevestigingsmail met details plus uiterlijk drie dagen voor aanvang een reminder.

Klachten & Conformiteit
Heb je een klacht over een workshop of cursus die je doet of deed bij Loopvis? Mail ons. Graag voorzien van een duidelijke omschrijving, onder vermelding van de betreffende workshop met je telefoonnummer. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op over de klacht. In overleg wordt bepaald wat, ook gezien de conformiteit, redelijk en wenselijk is. 

Loopvis behoudt zich het recht voor deelnemers die tijdens de workshop of cursus zorgen voor overlast op welke wijze dan ook, vanzelfsprekend na een waarschuwing, verdere deelname te ontzeggen. Er vindt in dat geval geen restitutie plaats van de betaling.

Aansprakelijkheid
Loopvis aanvaardt geen aansprakelijkheid voor letsel of schade aan persoon en/of eigendommen tijdens of ten gevolge van de workshop of cursus. We werken soms met materialen die bijvoorbeeld vlekken maken of scherp zijn. In dat geval ontvang je instructies vooraf m.b.t. kleding en werkwijze. Wij vergoeden geen kleding of andere eigendommen.

Afmelden

Bij afmelding voor een workshop of cursus uiterlijk 14 dagen voor aanvang, ontvang je volledige restitutie van het door jou betaalde bedrag min €5,- administratiekosten*.
Bij afmelding voor een workshop of cursus 14 tot 7 dagen voor aanvang, ontvang je de helft van het door jou betaalde bedrag min €5,- administratiekosten terug*.
Meldt je je af korter dan 7 dagen voor aanvang van de workshop of cursus, dan kunnen we je het aankoopbedrag niet restitueren. 

Tip: een ander in jouw plaats laten deelnemen aan de workshop. Deelname is overdraagbaar, mits je ons daarvan op de hoogte stelt (graag naam + adres + emailadres van de nieuwe deelnemer)
* €5,- administratiekosten t.b.v. de verwerking en gemaakte transactiekosten. Dit bedrag wordt sowieso in rekening gebracht

Afgelasten

In geval van overmacht of bij te weinig deelnemers behoudt Loopvis zich het recht voor een workshop of cursus af te gelasten. We doen er alles aan het niet zo ver te laten komen, maar mocht dit het geval zijn dan bieden we je een alternatieve datum aan of het volledige bedrag retour.

Andere datum of reservelijst

Zit een workshop vol en had je er graag bij willen zijn? Laat ons je vrijblijvend op de reservelijst zetten. We nemen contact met je op als er toch een plek vrij is gekomen.
Wil je graag een workshop doen, maar schikt de datum je niet? Laat ons vrijblijvend weten wat je graag met ons zou willen doen en op welke dag je dat wél uitkomt. We nemen contact op als we je wens kunnen realiseren.

Voorwaarden