Bestelinformatie
De Kakkerlakjes liggen in winkels door heel Nederland en België. Waar precies, dat vind je hier.
Voor bestellingen onder € 29,99 rekenen we een vast verzendtarief van €2,99
Bestellingen die op werkdagen voor 16 uur binnen komen, gaan in principe dezelfde dag nog op de post.
De meeste pakjes bereiken hun bestemming de volgende werkdag. Helaas kunnen we dit niet garanderen, omdat we afhankelijk zijn van de bezorgers.
Wat leuk dat je onze producten wilt verkopen in je winkel!
Je kunt zelf een retailaccount aanmaken via deze link. Deze wordt doorgaans binnen een werkdag geactiveerd. Je kunt ook een mail sturen naar verkoop@loopvis.nl Vergeet dan niet om meteen even de standaard gegevens toe te voegen, zoals het factuur- en verzendadres en het btw- en kvk-nummer van je onderneming.
Binnen Nederland laten we onze pakjes bezorgen door de fietskoeriers van Cycloon. Dat doen ze bij voorkeur op de fiets, maar ze kunnen nog niet alle locaties bereiken. Kan het echt niet anders? Dan worden de pakjes bezorgd met een groengasauto van DHL. Ondanks dat besparen we via Cycloon gemiddeld tenminste 60% CO2.
Dat kan zéker. We verpakken je bestelling met alle plezier in als cadeau. Laat hiervoor even een bericht achter in het opmerkingenveld in de webwinkel.
Ook dat is geen probleem. In de webwinkel vind je bij elk product een invulveld waarin je een boodschap voor de ontvanger kunt noteren.
Ben je het vergeten in te vullen en wil je tóch nog een boodschap meesturen? Stuur dan een mailtje naar verkoop@loopvis.nl
Vissenpost en cadeaupakketten
Een abonnement op de Vissenpost duurt zeven edities. Bij de laatste editie ontvang je een briefje in je Vissenpost met de boodschap dat je abonnement is afgelopen en je kunt bijtekenen (of niet).
Je abonnement loopt dus niet automatisch door. Al zouden we het natuurlijk tamelijk fantastisch vinden als je lid blijft!
Jazeker!
Omdat we overdreven veel aandacht besteden aan het samenstellen van dit pakket en er ook graag elke keer nét even wat anders in willen stoppen, maken we ze maar één keer per jaar. Meestal ergens in juni, net voor de zomervakantie.
Als ze weer op voorraad zijn (of bijna komen) kondigen we dit uiteraard aan op social media en in de nieuwsbrief. Wil je er zeker van zijn dat je er niet naast grijpt, schrijf je dan vooral in of volg ons op Instagram!
Over Loopvis
Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef. Eigenwijs in haar aanpak en daardoor prijswinnend (o.a. Gourmand 2012, Kookboek van het jaar 2014). Loopvis staat voor een duurzame aanpak, zowel in drukwerk als in de samenwerking met auteurs en vormgevers die onze unieke boeken maken.
Voor het drukwerk werkt Loopvis samen met drukkerij Raddraaier SSP. Dankzij het gebruik van plantaardige inkten en – natuurlijk – FSC-gecertificeerd papier heeft de productie van de Loopvisboeken een zo laag mogelijke impact op het milieu.
Aan weggooien doen we zo min mogelijk. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzinnen we graag een andere bestemming. Bijvoorbeeld als feestelijk promotiemateriaal of passend inpakpapier.
Loopvis blijkt een naam die nogal wat vragen oproept. Want ja, een loopvis, hoekandatnou? Het klinkt een beetje gek en nog onrealistisch ook. Dat is dus ongeveer wat Marije te horen kreeg toen ze een uitgeverij op wilde zetten om haar kruidnotenboek uit te geven. Kan toch helemaal niet, een journalist die zelf uitgever wordt? Hoe haalbaar zijn die plannen eigenlijk?
Nou ja, het kan dus wel. Marije kan boeken uitgeven en de loopvis bestaat echt. Oké, hij wordt officieel axolotl genoemd en is meer salamander dan vis, maar wij noemen hem loopvis. Het is een leuk beest, met een goeie grijns en hij is in de miljoenen jaren dat hij bestaat geen steek veranderd. Hij is dus nog steeds een beetje puber. En dat is wat deze uitgevende Loopvis ook graag doet: de wereld een beetje eigenwijs bekijken.
Loopvis staat voor een duurzame aanpak, maar dat betekent zeker niet dat de boeken een geitenwollensokken-uitstraling hebben. Integendeel. Zo staat BioBudget vol handige tips, vrolijke illustraties en enorm veel recepten. Allemaal rondom de vraag hoe je betaalbaar biologisch kunt eten. Het vrolijk vormgegeven Koken met restjes is leuk staat vol recepten en tips om voedselverspilling tegen te gaan. Je staat er verstelt van hoeveel lekkers je nog kunt maken. Zelfs van een klein kontje courgette of slappe restjes uit je groentela.
Maar wat maakt een uitgeverij nou duurzaam? ‘Voor het drukwerk werk ik bijvoorbeeld samen met Henk Tienkamp uit Groningen’, vertelt uitgever Marije Sietsma. ‘Dat hij in Nederland zit scheelt niet alleen heel veel kilometers in het transport, hij is ook één van de weinige drukkers die drukt met de waterloos offset techniek, FSC-gecertificeerd papier en plantaardige inkten. Dit is heel veel schoner dan regulier drukwerk. En minstens zo belangrijk: de kleuren zijn ook nog eens prachtig.’
Maar dat is niet alles. Zo worden afgekeurde drukvellen gebruikt om de boeken in te verpakken en bezorgt Sietsma bestellingen in de buurt zoveel mogelijk per fiets(kar). ‘En na fotoshoots eten we het gefotografeerde eten gewoon lekker op.’
Inmiddels is Henk Tienkamp gestopt met zijn drukkerij, maar we vonden een waardige vervanger in RaddraaierSSP in Amsterdam. Ook een kleine drukkerij die enkel drukt met plantaardige inkten en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
Bij Loopvis werken we samen met heel veel verschillende makers. Muzikanten, romanciers, beeldend kunstenaars, dichters, illustratoren, kookboekenauteurs en prentenboekenmakers. De meeste makers publiceren ook werk bij andere uitgevers.
Hoe geniaal je idee ook is, de kans is buitengewoon klein dat je bij Loopvis een boek kunt maken. Loopvis is een eenmanszaak en de focus ligt op bijzondere uitgaven die niet per se geschikt zijn voor een heel groot publiek. Dat betekent ook dat het grotendeels liefdewerk is en dat voor ieder boekproject eerst weer geld bij elkaar gesprokkeld moet worden.
Je idee insturen heeft dus niet zo heel veel zin. Ook niet omdat mijn mailbox echt totaal overvol is met het werk dat er nu al ligt.
Ben je toch overtuigd van je plan, kom dan eens langs tijdens een Neusje van de zalm middag. Je manuscript/idee mailen mag ook, maar onthoud dat de kans groot dat is dat geen reactie krijgt, of pas na lange tijd.
Bedenk ook dat het idee moet passen bij ons fonds. Een literaire roman of non fictie boek over opvoeden is fantastisch, maar sluit niet aan bij de boeken die we al maken. Denk dus goed na of Loopvis wel de beste uitgever is voor jouw geniale idee.
Heb je een geniaal idee voor een Kakkerlakje? Leuk. Doorgaans liggen er meer ideeën op stapel dan ik kan uitvoeren, maar je weet maar nooit. Bedenk wel: de Kakkerlakjes hebben een behoorlijk specifieke insteek. Het zijn boekjes, maar ook echt een soort kaarten. Je idee moet dus een behoorlijke dosis verstuurallure hebben.
Je mag je idee zeker opsturen, maar eerlijk is eerlijk: de mailbox stroomt dagelijks zo vol, dat er een kans is dat je idee in de mailmassa verloren gaat. Houd dus in je achterhoofd dat:
1) het minimaal een paar weken duurt voor dat je een reactie krijgt (een vriendelijke herinnering sturen kan helpen).
2) je écht een bijzonder idee moet hebben.
3) het vaak slimmer is om je aan te melden voor een Neusje van de zalm middag. Hierbij heb ik de tijd om te luisteren naar ideeën van makers én leg ik uit hoe we werken bij Loopvis. Een mooie kennismaking dus.
Een boekje over Loopvis
Bij Loopvis houden we niet van hokjes. Niet voor onze boeken én niet voor mensen. We houden wel hartstochtelijk van lezen, illustraties en met zorg gemaakte boeken.
We werken zo duurzaam en sociaal inclusief mogelijk. Hoe? Dat lees je in dit boekje op Kakkerlakformaat.