Ik heb een geniaal idee

Ik wil een Kakkerlakje maken!

Heb je een geniaal idee voor een boek dat je graag wilt delen? Hartstikke leuk. Maar de kans is tamelijk minimaal dat we er iets mee kunnen doen. Ik concentreer me momenteel  volledig op de Kakkerlakjes, dus voor reguliere boeken heb ik helaas totaal geen tijd (en geld) meer.

 Heb je een geniaal idee voor een Kakkerlakje? Leuk. Doorgaans liggen er meer ideeën op stapel dan ik kan uitvoeren, maar je weet maar nooit. Je mag je manuscript of idee altijd aan ons opsturen, maar eerlijk is eerlijk: de mailbox stroomt dagelijks zo vol, dat er een kans  is dat je idee in de mailmassa verloren gaat. Houd dus in je achterhoofd dat:

1) het even duurt voor dat je een reactie krijgt (een vriendelijke herinnering sturen kan helpen).

2) je écht een bijzonder idee moet hebben.

3) het idee ook moet passen bij het fonds. Een literaire roman of non fictie boek over opvoeden is fantastisch, maar sluit niet aan bij de boeken die we al maken. Denk dus goed na of Loopvis wel de beste uitgever is voor jouw geniale idee.

Voor illustratoren

Op kantoor ligt een grote zwarte map. En daarnaast nog eentje met een groen omslag. Allebei zijn ze van voor tot achter gevuld met portfolio’s van illustratoren. En allebei de mappen worden bijna dagelijks doorgenomen om inspiratie op te doen voor illustratoren voor nieuwe verhalen, gedichten en ideeën.

Die porfolio’s zijn enorm beknopt. Eén A4’tje per illustrator, met op dat ene vel zoveel mogelijk beeld. Als een soort instagramfeed. Wil jij ook in die dikke mappen? Mail dan een pdf van zo’n A4’tje met je werk. Een voorbeeld vind je hieronder.

Op die manier blader ik bijna dagelijks langs je werk en is de kans op samenwerking het grootst. Een concreet idee mailen mag natuurlijk ook. Maar houdt dan de opmerkingen bovenaan deze pagina in je achterhoofd.

Workshop

Wil je wel graag je geniale idee uitvoeren, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Schrijf je dan in voor onze workshop ‘Help, ik heb een geniaal idee. De eerste helft van de dag vertel ik in het kort iets over het boeken- en uitgeefvak.

De tweede helft van de dag gaan we aan de slag met het bespreken van concrete plannen. Wat is je idee, hoe scherp je het aan en wat is de beste manier om dit plan te concretiseren?

 

 

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.