Ik heb een geniaal idee

Ik wil iets maken voor Loopvis!

Heb je een geniaal idee voor een boek of Kakkerlakje dat je graag wilt delen? Hartstikke leuk. Maar de kans is tamelijk minimaal dat we er iets mee kunnen doen. Ik concentreer me momenteel  vrijwel volledig op de Kakkerlakjes, dus voor reguliere boeken heb ik helaas totaal geen tijd (en geld) meer.

Heb je een geniaal idee voor een Kakkerlakje? Leuk. Doorgaans liggen er meer ideeën op stapel dan ik kan uitvoeren, maar je weet maar nooit. Je mag je idee dus zeker opsturen, maar eerlijk is eerlijk: de mailbox stroomt dagelijks zo vol, dat er een kans  is dat je idee in de mailmassa verloren gaat. Houd dus in je achterhoofd dat:

1) het minimaal een paar weken duurt voor dat je een reactie krijgt (een vriendelijke herinnering sturen kan helpen).

2) je écht een bijzonder idee moet hebben.

3) het vaak slimmer is om je aan te melden voor een Neusje van de zalm middag. Hierbij heb ik de tijd om te luisteren naar ideeën van makers én leg ik uit hoe we werken bij Loopvis. Een mooie kennismaking dus. 

Voor illustratoren

Op kantoor ligt een grote zwarte map. En daarnaast nog eentje met een groen omslag. Allebei zijn ze van voor tot achter gevuld met portfolio’s van illustratoren. En allebei de mappen worden bijna dagelijks doorgenomen om inspiratie op te doen voor illustratoren voor nieuwe verhalen, gedichten en ideeën.

Die portfolio’s zijn enorm beknopt. Eén A4’tje per illustrator, met op dat ene vel zoveel mogelijk beeld. Als een soort instagramfeed. Wil jij ook in die dikke mappen? Mail dan een pdf van zo’n A4’tje met je werk.

Op die manier blader ik bijna dagelijks langs je werk en is de kans op samenwerking het grootst. Een concreet idee mailen mag natuurlijk ook. Maar houdt dan de opmerkingen links van deze kolom in je achterhoofd.

Workshop

Wil je wel graag je geniale idee uitvoeren, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Schrijf je dan in voor onze workshop ‘Help, ik heb een geniaal idee. De eerste helft van de dag vertel ik in het kort iets over het boeken- en uitgeefvak.

De tweede helft van de dag gaan we aan de slag met het bespreken van concrete plannen. Wat is je idee, hoe scherp je het aan en wat is de beste manier om dit plan te concretiseren?

 

 

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.