HET PAROOL OVER DE KAKKERLAKJES
"De boekjes (...) zijn, met alle zorg en liefde waarmee ze zijn samengesteld, de perfecte troostcadeautjes."

LFK Magazine

"Een walhalla voor de papierliefhebber en lettervreter."

Time to Momo Arnhem

"Wat direct opvalt is de humor en tegendraadsheid in alle producten."

EIGENZINNIGE BOEKEN, DUURZAAM GEDRUKT

Over uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef. Eigenwijs in haar aanpak en daardoor prijswinnend (o.a. Gourmand 2012, Kookboek van het jaar 2014). Loopvis staat voor een duurzame aanpak.

Voor het drukwerk werken we samen met drukkerij Raddraaier. Dankzij het gebruik van plantaardige inkten  en – natuurlijk – FSC-gecertificeerd papier heeft de productie van de Loopvisboeken een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Aan weggooien doen we zo min mogelijk. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzinnen we graag een andere bestemming. Bijvoorbeeld als feestelijk promotiemateriaal of passend inpakpapier. We zijn zelfs bezig om een eigen kleine papierwerkplaats in te richten, zodat we ook reststromen zoals kartonnen dozen en inschietvellen van de drukker een tweede leven kunnen geven. Uitgevoerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

WIE WE ZIJN

Ons team

Loopvis mag dan een eenmanszaak zijn, ik hoef beslist niet alles alleen te doen. Gelukkig maar!

Marije Sietsma

UITGEVER / EIGENAAR

Lot van der Mieden

REDACTIEASSISTENT

Frederike Scholing

VERTEGENWOORDIGER

Esther van de Bund

CHEF ZILVERVIS PAPIERWAREN

Ieke, Kiki, Monique, Reda, Linda

HULPTROEPEN

Hilal, Janice & Kamiel

STAGIAIRS

Loopvis bij Gijs Groenteman

In de winter van 2020 kwam Gijs Groenteman langs bij Marije in de Loopviswinkel. Het werd een gesprek over altijd nét iets te wilde plannen, dozen sjouwen en ouderschap.

Reportage over Loopvis in LFK Magazine

Voor een themanummer over creativiteit sprak journalist Marianne Clason uitgebreid met Marije over een oneindige stroom ideeën, de 'geboorte' van de Kakkerlakjes en opgroeien.