HET PAROOL OVER DE KAKKERLAKJES
"De boekjes (...) zijn, met alle zorg en liefde waarmee ze zijn samengesteld, de perfecte troostcadeautjes."

LFK Magazine

"Een walhalla voor de papierliefhebber en lettervreter."

Time to Momo Arnhem

"Wat direct opvalt is de humor en tegendraadsheid in alle producten."

EIGENZINNIGE BOEKEN, DUURZAAM GEDRUKT

Over uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef. Eigenwijs in haar aanpak en daardoor prijswinnend (o.a. Gourmand 2012, Kookboek van het jaar 2014). Loopvis staat voor een duurzame aanpak.

Voor het drukwerk werken we samen met drukkerij Raddraaier. Dankzij het gebruik van plantaardige inkten  en – natuurlijk – FSC-gecertificeerd papier heeft de productie van de Loopvisboeken een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Aan weggooien doen we zo min mogelijk. Voor gedrukte pagina’s die niet in de boeken terecht komen verzinnen we graag een andere bestemming. Bijvoorbeeld als feestelijk promotiemateriaal of passend inpakpapier. We zijn zelfs bezig om een eigen kleine papierwerkplaats in te richten, zodat we ook reststromen zoals kartonnen dozen en inschietvellen van de drukker een tweede leven kunnen geven. Uitgevoerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Visie Loopvisserij

We zijn ervan overtuigd dat mensen floreren in een omgeving die inspireert, waar verhalen de ruimte krijgen en waar aandacht voor de omgeving centraal staat. In een wereld waarin veel lijkt te draaien om altijd maar grootser, glanzender en meer, geloven wij dat het ook anders kan. Bijvoorbeeld door iets dat in essentie al bestaat een andere draai te geven, waardoor je met compleet andere ogen naar de inhoud kijkt. Of het nou gaat over verhalen, mensen of materialen.

Missie Loopvisserij

We geloven in een plek waar literatuur, vindingrijkheid en een open blik centraal staan. Een plek die uitdaagt en inspireert. Waar je kunt experimenteren en samenwerken. Een plek waarin we verschillen tussen mensen overbruggen door begrip en respect voor elkaars verhaal. In de Loopvisserij willen we bezoekers inspireren en motiveren om zelf aan de slag te gaan en creatieve makers stimuleren hun grenzen te verkennen en hun werk naar een hoger niveau te tillen. Hierbij staan talentontwikkeling, samenwerken, oog voor detail en respect voor elkaar, materiaal en de omgeving centraal.
WIE WE ZIJN

Ons team

Loopvis mag dan een eenmanszaak zijn, ik hoef beslist niet alles alleen te doen. Gelukkig maar!

Marije Sietsma

UITGEVER / EIGENAAR

Jelle F. Post

ONTWERPER

Als freelance ontwerper, is Jelle verantwoordelijk voor het ontwerp van de Kakkerlakjes, maar ook van heel veel van onze boeken.

Lot van der Mieden

REDACTIEASSISTENT

Frederike Scholing

VERTEGENWOORDIGER

Sandra, An & Sigrid

HULPTROEPEN LOOPVISSERIJ

Esther van de Bund

ZILVERVIS PAPIERWAREN

Na jarenlang zelf bij Loopvis te hebben gewerkt in een re-integratietraject, begeleidt Esther nu zelf mensen in het Zilvervisteam.

Ieke, Kiki, Monique, Reda, Linda, Marije, Charlie

HULPTROEPEN ZILVERVIS PAPIERWAREN

Inya, Deirdre, Femke & Indy

STAGIAIRS

Loopvis bij Gijs Groenteman

In de winter van 2020 kwam Gijs Groenteman langs bij Marije in de Loopviswinkel. Het werd een gesprek over altijd nét iets te wilde plannen, dozen sjouwen en ouderschap.

Reportage over Loopvis in LFK Magazine

Voor een themanummer over creativiteit sprak journalist Marianne Clason uitgebreid met Marije over een oneindige stroom ideeën, de 'geboorte' van de Kakkerlakjes en opgroeien.