23 december 2023 t/m 29 februari 2024

Er komt altijd een eixpo uit door Robert Schuit

Een maand lang vullen we de Loopviserij met heel veel tekeningen van Robert Schuit. Gelukte én minder gelukte exemplaren.

Een selectie van de tekeningen die Robert Schuit de afgelopen jaren maakte is te bekijken in een boek, Er komt altijd een ei uit. Je bladert door dit boek en bekijkt de tekeningen één voor één in een door de auteur bepaalde volgorde of, als je zo nodig rebels moet zijn, in een volgorde die je zelf kiest.

Een ruimere selectie tekeningen wordt aan de muur gehangen, bij Loopvis in Arnhem, van 23 december 2023 t/m 29 februari 2024, met spijkers en plakband. (Zijn eerste solo-expo!)

Wanneer je vijf seconden naar elke tekening kijkt kun je na een uur weer buiten staan.
Loopvis is een uitgeverij, winkel, koffiedrinkplek en expositieruimte tegenover het station.
Er zitten gelukte tekeningen tussen, maar ook genoeg mislukte...

Tijdens de openingstijden kun je gewoon langskomen en binnenlopen en de tekeningen bekijken. Je bent niet verplicht tekeningen te kopen, al is dit wel mogelijk. Er zijn ook tasjes met tekeningen te koop en veel te grote ansichtkaarten.

Robert maakte eerder voor de Kakkerlakjesreeks - samen met zijn geliefde Gerda Blees - de boekjes Moeder op komst en Vader in beeld.

Moeder op komst

 7,99 incl. btw

Vader in beeld

 7,99 incl. btw

EERDERE EXPOSITIES:

Winnaar zilveren penseel 2023

De wonderlijke werelden van Djenné Fila

Een maand lang vullen we de Loopviserij met de mooiste beelden uit de verschillende boeken van Djenné

Laat je betoveren door de werelden die illustrator Djenné met haar zilveren penseel tot leven wekt, in deze unieke solo-expositie in de Loopvisserij in Arnhem. Van vervlogen tijden naar de kriebelbeestjes in je eigen achtertuin en magische sprookjestaferelen waar je letterlijk in kunt stappen. Djenné laat zien dat illustratiekunst voor alle leeftijden is.

Bij deze expositie kun je terecht voor diverse workshops en randactiviteiten. Houd daarvoor vooral de pagina met onze activiteiten in de gaten

Op zondag 1 oktober van 14 tot 16.30 uur vieren we de opening. Bescheiden, maar feestelijk. Ben jij er ook bij? Je kunt gewoon komen aanwaaien, maar een mailtje sturen dat je komt is ook fijn. Dan weten we een beetje waarop we kunnen rekenen met de drankjes en hapjes.

Speciaal voor de expositie van Djenné maakten we een nieuw Kakkerlakje met beelden van haar troostkaarten. We vroegen verschillende schrijvers om er een mooi gedicht over troost bij te maken, waaronder twee griffelwinnaars van dit jaar. Dat maakt Een veertje voor jou een echt griffels- en penselenboekje. 

Prachtige werken van de Loopvisbeeldmakers

Exposities

In een ruimte met zoveel muur hebben we eindelijk de mogelijkheid om nóg meer te laten zien van de beeldmakers waarmee we werken. Met enige regelmaat nodigen we makers uit ons netwerk uit, om een (verkoop)expositie in te richten.

Ook als we geen expositie hebben valt er genoeg te bewonderen. We hebben een fijne selectie grafisch snoepgoed  in postervorm (riso, zeefdruk, offset) van ontwerpers als Studio Boot en Superpulp.

vanaf 15 maart 2023

Yoko Heiligers met MENSENDIEREN

okt-dec 2022Mara Piccione & Tineke Meirink
okt-nov 2022Noortje Rap, Noa Zuidervaart & Joëlle Jochems
tussentijdsPosters Studio Boot & Superpulp