nieuws, publiciteit

Kapitein in hangmat genomineerd voor Gouden Poëziemedaille 2024!

WAUW, wat zijn we trots! De bundel Kapitein in hangmat, geschreven door Kasper Peters en met illustraties van Anne Caesar van Wieren is genomineerd voor de Gouden Poëziemedaille 2024!

We zijn maar wát blij met erkenning voor dit prachtboek, zeker gezien de indrukwekkende namen op de lijst van vijf genomineerden. Sinds 2014 reiken Poëziecentrum en CANON Cultuurcel (Departement Onderwijs en Vorming) de Gouden Poëziemedaille en Poëziesterren uit, de belangrijkste kinderen- en jongerenpublieksprijs voor poëzie in de Lage Landen.

De vijf laureaten die met hun bundel in aanmerking komen voor de Gouden Poëziemedaille 2024 zijn, in willekeurige volgorde:
Zo voelt dat – Bette Westera (Gottmer)
Kapitein in hangmat – Kasper Peters (Loopvis)
Gelukkig en blij – Edward van de Vendel (Querido)
Dat boek met die bananen – Erik van Os (Gottmer)
Ik denk dat ik ontvoerd ben – Pim Lammers (Querido)

Nu maar hopen dat de vak- en kinderjury op 3 juni met een mooie uitslag komen. Stiekem vinden we hier in de Loopvisserij dat het hoog tijd wordt dat zo'n klein visje tussen al die grote uitgevers eens flink beet heeft. Maar wat er ook gebeurt: wij zijn alvast apetrots op Kasper!

“De gedichten van Peters bieden bijzondere uitzichten, ze laten je keer op keer anders kijken naar de dingen, sterker nog, ze lijken die dingen zelf te veranderen. (...) Als een kapitein vaart hij zijn eigen koers door de taal en dat doet hij met veel branie."

Jan van Coillie
Poëziekrant

Kapitein in hangmat

 18,99 incl. btw