achter de schermen, blog, uitgeefleven

Lekker scheuren

We gaan je niet lastigvallen met al te specifieke details, maar Pindakaas was nogal een bevalling. Omdat er letterlijk een geboorte tussendoor kwam (hoera voor Pip, het dochtertje van Saskia en Robin), waardoor we de laatste fotoshoots een paar maanden moesten uitstellen. Maar ook omdat we heel graag een bijzonder boek wilden maken van Pindakaas. Want ook een schijnbaar supergewoon product verdient een bijzondere aanpak.

Ontwerpheld Jelle F. Post kwam met het fijne idee om twee soorten papier te gebruiken. Een gestreken (licht glanzend) papier zodat de foto’s lekker van de pagina’s knallen, en een ongestreken (ruwer en mat) papier voor de receptpagina’s, zodat je die veilig met vieze kookvingers kunt bepotelen.

O, en de pagina’s hebben ook nog eens verschillende afmetingen, zodat je steeds een subtiele sneak peak krijgt van het recept op de volgende pagina.

Leuk bedacht natuurlijk, maar technisch bleek dat allemaal helemaal niet te kunnen. En dat bleek natuurlijk pas toen het hele ontwerp al klaar was.

Maar hoera: ook daar vonden we een oplossing voor. Er zijn pagina’s in het boek genaaid die we er naderhand moeten uittrekken. Vier velletjes per boek, keer 3.000. We zijn dus nog wel even bezig.

Uiteraard krijgen die blaadjes papier een mooie tweede bestemming als onderdeel van de handgemaakte notitieblokken die later dit jaar verschijnen.