blog, nieuws, recepten

Verstuur een geboortekaart en cadeau in één!

Deze bijzondere geboortekaart is stiekem een boekje! Origami Zoo maakte speciaal voor deze okapi figuren van donzige wolken en vrolijke vogels. Uiteraard voorzien van een eenvoudige handleiding. Zo tover je dit boekje in een handomdraai om tot een papieren mobiel!

Tekst en beeld: Origami Zoo

DIT IS WAT JE NODIG HEBT

  • Okapi kleintje
  • Schaar, hobbymes en snijmat
  • Naald en draad
  • Een of twee mooie stokjes

ZO MAAK JE DE MOBILE

Maak eerst een kop thee voor jezelf en leg je mobiele telefoon aan de kant: dit is de tijd om iets moois te maken zonder haast! Gebruik de schaar om alle onderdelen uit te knippen. Gebruik het hobbymes en snijmat om voorzichtig alle stippellijnen op de vogels en wolken in te snijden. Maak kleine gaten in de kruisjes met de naald.

Zet de wolken in elkaar zoals in het voorbeeld op de foto. Vouw alle vleugels in het midden en schuif ze door de opening in de vogellijfjes.

ZET HEM IN ELKAAR

Als alle vogels en wolkjes compleet zijn kun je kijken hoe je wilt dat je mobile eruit moet komen te zien. Je kunt twee stokken loodrecht op elkaar vastbinden of een enkele stok of borduurring gebruiken. Combineer alle elementen zoals jij het wilt. Voor deze mobiel gebruik ik een enkele stok en begin met de wolk in het midden. Gebruik de draad en naald om de wolk en de eerste vogel aan de stok of ring te bevestigen. Maak een gat in de buik van deze vogel en bevestig een tweede vogel. Ga verder met de andere vier vogels en voltooi de mobiel. Vergeet niet om een lus te maken om de mobiel aan het plafond te hangen.      

KLAAR!

Let op: deze papieren mobile is NIET baby-proof, dus zorg ervoor dat hij buiten het bereik hangt van graaiende babyhandjes. Wil je deze mobiel maken of deze Okapi versturen om kersverse ouders te feliciteren? Bestel de kaart dan in onze webwinkel.

 

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.nozelheden.nl/a-43246364/okapi-s/gefeliciteerd-met-jullie-kleintje/”]Bestel hier[/button]