Blog

Het is spitsuur in de Bakbarwinkel. Terwijl Saakje Visser een kop koffie en een vers lentebaksel van witte chocolade en ontbijtgranen serveert, komt er een jongen binnen; op zoek naar een taartplamuurmes.

Jet, de rechterhand van Saakje die de Bakbarwinkel vier dagen per week draaiende houdt, stapels taarten bakt en ondertussen enthousiast alle klanten adviseert, laat de jongen verschillende mesjes zien. Bij het afrekenen komt de vraag of de Bakbarwinkel ook kleurstof verkoopt, lentegroen als het kan.  “Nee dat hebben we niet,” zegt Saakje, “maar als je een fruitsapje met spinazie en appel van de supermarkt neemt en die door de crème heen mixt krijg je een fantastische kleur. Ik heb het laatst ook gedaan met frambozen-aardbeien sap.”

[column size=one_half position=middle ] Precies deze spontane, behulpzame sfeer maakt dat je in de Bakbarwinkel ook echt zin krijgt om aan de slag te gaan. En laat dat nou net Saakjes’ doel zijn:                        “Iedereen kan bakken. Dat is wat ik met deze winkel en mijn boek wil laten zien.”[/column]

 

 

 

 

 

Saakje’s zoete bakboek is de Bakbarwinkel in boekvorm: een bundeling klassieke recepten met verassende twists, duidelijke foto’s en handige stap-voor-stap instructies. Of je nou een beginnende bakker of ervaringsdeskundige bent, iedereen kan met Saakje’s zoete bakboek aan de slag. Wanneer Saakje even snel iets moet bakken zoals koekjes of brownies, gebruikt ze haar eigen bakboek voor de recepten. “Dat laat wel zien dat het boek precies is geworden wat het moest zijn. Makkelijk in gebruik en heel duidelijk.”

[column size=one_half position=middle ]Via de Bakbar kunnen klanten zoete tafels voor bruiloften en feesten bestellen, inclusief Saakje als taartaansnijhulp en creatief tafeldekker.                     Deze bakervaring voor grote groepen mensen heeft Saakje verwerkt in de zoete tafelpagina’s van haar boek. Daarin staat precies beschreven hoe je voor twintig tot honderd mensen een uitgebreide zoete trouwtafel kunt bakken, zonder in tijdstress te raken.                                 Mede dankzij de uitgebreide partyplanning- en cateringtips.[/column]

 

 

 

 

 

 

 

Naast de Bakbarwinkel runt Saakje ook de mobiele Bakbar en de Koekbar, waarmee ze bakt op bedrijfsevenementen. De oude speculaasmachine van de Koekbar heeft Saakje met een 3D-geprinte koekvormrol gemoderniseerd. Grote bedrijven kunnen de bar inhuren en op locatie gepersonaliseerde koekjes op locatie laten bakken.

“Mensen vinden het spannend om de tandwielen te horen rammelen en de versgebakken koekjes te ruiken, dat maakt de Koekbar zo leuk.”

De ingrediënten voor het Bakbardeeg komen overal vandaan. Het meel uit een molen in Wageningen, de eieren van een boerderij waar Jet ze op grote schaal inkoopt. Seizoensfruit van diezelfde boerderij wordt ook in de baksels verwerkt. Zo kan de Bakbarwinkel verantwoord en vooral lekker bakken.

Met de Bakbar en twee mobiele bakkerijen vraag je je af of Saakje dan ook elke dag taart eet. “Ja,” antwoord ze volmondig. “Als je besluit ‘te zondigen’ met een lekker gebakje moet je het wel goed doen. Neem geen taart van de Hema, maar iets écht lekkers van de bakker of zelfgemaakt, met veel suiker en smaak. Geniet er dan ook vol van.”

 

Titels                                                                                  Website
Saakje’s zoete bakboek                                                   Bakbar
You’re one in a million                                                     Saakje Visser’s website

Werk van: Saakje Visser

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.