fbpx
info illustrator Marloes de Vries

Over Marloes de Vries

Marloes: “In de zomer van 2013 ben ik in Rotterdam komen wonen. Alles was nieuw voor me. Ik keek met een hele andere blik naar de stad dan de mensen die er al jaren woonden. Wat voor hen vanzelfsprekend was, was voor mij volslagen nieuw! Ik werd op slag verliefd op Rotterdam. Vooral omdat de stad nog volop in de groei was. In de vier jaar dat ik er woon is de stad behoorlijk gegroeid en inmiddels is Rotterdam best wel ‘af’. Ik denk met veel liefde terug aan het zooitje van een paar jaar geleden. Dat maakt de stad ook zo geliefd onder haar bewoners, denk ik. Ik hoop vooral dat de stad niet al te gelikt wordt, want juist dat randje maakt Rotterdam zo mooi.”

 

“Het Witte Huis is een van de mooiste gebouwen van Rotterdam als je het mij vraagt. Als je vanaf Zuid over de Erasmusbrug fietst, zie je tussen alle nieuwbouw opeens dat magistrale witte gebouw. Eén van de weinige oude gebouwen die na het bombardement op het centrum overeind is gebleven. Het huis staat voor mij bij uitstek symbool voor Rotterdam, waar oud en nieuw zich naadloos mengen.”

“Ik had natuurlijk vele bekende Rotterdammers kunnen kiezen, maar naast Deelder heb ik de Sambalman gekozen. Eerlijk gezegd weet ik zijn echte naam niet, maar misschien is dat juist wel goed: dan kan die man nog een beetje anoniem door het leven. Hij is namelijk een grote beroemdheid in Rotterdam. Met een klein karretje achter zijn fiets trekt hij door de stad. Ik kom hem meestal tegen op de Nieuwe Binnenweg. In dat karretje heeft hij zelfgemaakte sambal die je voor een paar euro kunt kopen. Het is echt goede sambal!”

“De Okapi tekening was niet de eerste keer dat ik Hotel New York tekende, ik doe het graag. De details in dit hotel zijn prachtig! Tegenwoordig zitten er in dit gebouw een hotel en restaurant, maar vroeger was het een directiegebouw van de Holland Amerika Lijn. Als je eens in Rotterdam bent, ga dan zeker hier eten. Het uitzicht is prachtig en het eten goed.”

“De kapsalon is een echte Rotterdamse uitvinding waar verschillende culturen samenkomen in één aluminium bakje: patat, shoarma, Goudse kaas, sla, een likje sambal en veel knoflooksaus. Bij uitstek het eten dat je na een avond stappen eet, maar ook erg lekker in wat kleinere hoeveelheden. Er zijn ook genoeg vegetarische varianten van de kapsalon. Zelf haal ik die graag bij Burgertrut.”

“Je kunt natuurlijk met de fiets of per tram door de stad, maar wil je echt een mooi zicht op de skyline van Rotterdam, dan moet je een watertaxi nemen! Met een kleine speedboot sjees je over het water. Wel zou ik éérst de taxi nemen voordat je een kapsalon naar binnen werkt!”

Over Marloes:

Marloes de Vries is fulltime freelance illustrator. Naast haar vrije werk geeft ze workshops over handlettering, creatieve denkprocessen en illustreren, maar ook over combinaties van deze drie vaardigheden. Deze workshops geeft ze voornamelijk vanuit haar studio in Rotterdam. Ook werkt Marloes in opdracht voor bedrijven en particulieren. Naast deze werkzaamheden houdt ze een blog bij over het leven van een freelancer.

Voor Uitgeverij Loopvis illustreerde Marloes de Bouw je eigen stad Rotterdam Okapi. Met deze Okapi kun je Rotterdam in het klein nabouwen.

Titel
Bouw je eigen stad Rotterdam

Website
Marloes de Vries
Instagram van Marloes