Blog

Glutenvrij brood, kaas zonder lactose, suikervrije snoepjes; bewuste voeding is allang niet meer gericht op mensen met allergieën of lichamelijke klachten. Bijna iedere supermarkt heeft naast ‘reguliere’ producten ook gluten-, lactose- en suikervrije opties in de schappen staan. Naast gezondere opties bieden deze producten ook de mogelijkheid om inventief te kokkerellen. Denk aan pannenkoeken met banaan en ei in plaats van bloem en melk, ‘rijst’ van fijngehakte bloemkool en zoutloze bouillon. Allemaal nieuwe mogelijkheden om te variëren met bekende recepten.

Het kookboek dat dit culinaire experiment vol aangaat is Sterren van de hemel van recept- en productontwikkelaar Larisse Buijze. Het enige verschil met de bovengenoemde voedingstrend: Larisse kookt en schrijft over allergeenvrij eten vanwege Daan, haar inmiddels overleden zoontje, die leed aan extreme voedselallergieën.

Hij kon vanaf zijn geboorte al bijna niets eten, altijd was er de angst dat het mis zou gaan. Tijdens de vijf en half jaar dat Daan bij haar was merkte Larisse hoe groot de rol van eten in het dagelijks en sociaal leven is. Niet zomaar mee kunnen eten of een traktatie aannemen, het vormt een grote beperking voor haar zoontje en andere voedselovergevoelige mensen. De spontaniteit binnen het gezin en de omgeving verdwijnt en over elke hap moet worden nagedacht.

 

Al deze tips, bevindingen en recepten bundelde Larisse in Sterren van de hemel. Een kookboek voor echt ieder (eet)moment van de dag. Vrolijke ontbijtrecepten, handige sauzen en soepen, feestelijke gebakjes, stevige maaltijden, borrelhapjes en chefwaardige gerechten. Allemaal vrij van de meest voorkomende allergenen. En bijna alle recepten zijn tijdens het koken nog aan te passen aan specifieke voedingswensen, zonder af te doen aan keuzeopties of smaak.

 

 

Met lezingen, presentaties en workshops toont Larisse vanuit een culinaire invalshoek hoe je leven en ondernemen op een positieve manier kunt benaderen.                                                 Ze ziet voedselovergevoeligheid niet als beperking, maar als kans. Met nog meer aandacht kijken naar de mogelijkheden. ‘Iedereen moet kunnen genieten van lekker eten, ook als ze ‘niets’ mogen.’ Deze wens van zoontje Daan komt met dit boek een stap dichterbij.

 

 Website                                                                                                Titel 
Larisse’s website                                                                                 Sterren van de hemel
Facebook Larisse

Werk van: Larisse Buijze

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.