Blog

Door: Laura Bijsterveld

Een gevangenisstraf voor diegene die het woord ‘meerwaarde’ gebruikt. Daar pleit Geert De Kockere voor, want waarom moet het altijd meer zijn? Iets met waarde is al goed genoeg.

Woordenvakman Geert trekt vertraagzaam door het leven.

“Vertraagzaam is stilstaan bij het leven en dit oké vinden. Verdraagzaam vertragen.”

Geert is een man met alle tijd en veel nieuwsgierigheid naar zijn omgeving. De natuur fladdert graag om hem heen en geregeld overvalt hem hier een kinderlijk enthousiasme. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat hij het fenomeen stiltewandeling absurd vindt. Geert móet delen wat hij ziet en dat is niet te stoppen.

Geert De Kockere Dichter Loopvis Kakkerlakje
© Krishna Coenen

Geert De Kockere noemt zichzelf geen kunstenaar, want die leven volgens hem op een andere planeet. Hij is wel graag een goed vakman. Vakmensen die óf door hard te leren of werken, óf door talent iets geweldigs moois neerzetten. “Eigenlijk zijn vakmensen als een loodgieter of bruggenbouwer minstens even belangrijk als een woordenvakman.”

Nog iets wat volgens Geert niet bestaat: inspiratie. Een vraag waar veel schrijvers mee te maken krijgen: waar halen ze toch hun inspiratie vandaan? Een kulvraag volgens Geert, want als je de noodzaak voelt tot schrijven moet je gewoon leven en nieuwsgierig zijn. Hij beschrijft inspiratie als het gebruiken van alle zintuigen die je gekregen hebt. “Als je iets wilt begrijpen of beschrijven, dan moet je je erin kunnen verplaatsen. Als ik een gedichtje over een lieveheersbeestje wil beginnen, observeer ik hem eerst uitgebreid. Ik wil voor even het beestje zijn.”

Waar schrijvers hun inspiratie vandaan halen? Een kulvraag volgens Geert De Kockere.

Zijn inlevingsvermogen beperkt zich niet alleen tot de natuur. Zo stond hij rond zijn twintigste levensjaar voor de klas. Het was zijn taak om de jonge kinderen seksuele voorlichting te geven. Omdat er toch vaak een taboe rust op dit thema, zocht hij naar gedichten om zijn lesprogramma te ondersteunen. Toen hij deze niet vond, schreef hij ze zelf. Dit was het begin van zijn dichtcarrière.

Geert is een grappige en nadenkende man die rust vindt door te schrijven en te spelen met woorden. Zittend in zijn stoel schrijft hij de éne na de andere Haiku. Wel het liefst met een pen waarop geen krassen zitten, hiermee schrijft hij op zijn best.

Info Geert De Kockere Loopvis
De balpen zonder krassen op de bamboeschrijftafel. Dé succesformule.

Werk van: Geert De Kockere

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.