Blog

Het kunstzinnige meneertje Artie Farty is de mascotte van het gelijknamige kinderknutselboek van Nicoline van Slingelandt-Asselbergs. Artie begeleidt de lezer met zijn verfranste Nederlands langs knutseltips en zelfmaakideeën om samen met kinderen te proberen. Met uitspraken als: ‘Olàlà, creativité is hard werken!’ of ‘Non non, ik sliep niet, ik was inspiration aan het opdoen.’. Grafisch vormgever Frederiek van Waes is de bedenker                                                   van deze kleine Picasso. 

 

Het mannetje heeft geen boodschap aan ouders met anti-knutsel-excuses als: ‘maar-ik-ben-zelf-helemaal-niet-creatief-hoe-moet-ik-dan-met-mijn-kinderen-knutselen?’ of  ‘ik-weet-niet-goed-waar-te-beginnen’. Met zijn bretonse streepjestrui en dikke snor maakt Artie grapjes over dit soort uitspraken, waarmee hij laat zien dat je als ouder of verzorger juist kunt genieten van de crea-tijd die je met je kinderen inplant.

 

Artie Farty het knutselboek voor niet-zo-heel-creatieve-ouders is niet het eerste boek met kindertips van Frederiek en Nicoline. Eind 2013 verscheen hun eerste papieren samenwerking; Mugjes, ontdek Haarlem en omstreken met kleine kinderen. Dit boek staat vol activiteiten, uitjes en leuke plekken om met kleine kinderen te bezoeken. Een handige gids voor ouders, verzorgers, buren en grootouders rondom Haarlem.

Frederiek heeft, samen met een sieradenmaker en een kinderkledingbreister, ook een eigen winkel; Petit Depot. Frederiek koopt tweedehandsspullen die ze in Petit Depot opknapt en weer verkoopt.

Heel ander werk dan huisstijlen, websites en logo’s ontwerpen, maar volgens Frederiek net zo leuk. Frederiek: “Ik zocht al lang een werkplek buitens huis, het liefst in combinatie met een winkel. Samen met Sheila en Kyra ben ik Petit Depot begonnen. Mooie spullen en design combineren we in een winkel met atelier en werkplek.”

Een grote winkelontwerpklus deed Frederiek voor de HEMA, waar ze mee ontwierp aan de kerst- en tuincollectie. Frederiek bedacht de dessins en prints voor op de HEMA kerstballen, tafellakens, stickers, slingers, inpakpapier en nog veel meer moois.

 

Voor haar winkel Petit Depot zou Frederiek meer eigen producten willen ontwerpen: “Vooral stationery spreekt me aan. Een eigen lijn bureauwaren lijkt me wel wat.” De toekomstige schrijfwaren van Frederiek kun je dan mooi gebruiken op de Museumbingo kaarten uit de Artie Farty serie. Met deze kaarten maak je het bezoeken van een modern of juist klassiek kunstmuseum tot een hele nieuwe ervaring. En natuurlijk is Artie zelf ook weer van de partij.

 

Titels
Artie Farty
Museumbingo klassieke kunst
Museumbingo moderne kunst

Website
Frederiek van Waes
Artie Farty
Petit Depot

 

 

Werk van: Frederiek van Waes

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.