Blog

Tot onze grote schrik hoorden we dat Ko Sliggers is overleden. Bob Witman schreef een prachtig artikel over hem in de Volkskrant, waaraan we eigenlijk niets hebben toe te voegen, behalve dat het eeuwig zonde is. Er lagen nog zoveel plannen op de plank. Zo zonde dat we ons verkeken op de tijd die we nog hadden.

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/hij-kon-praten-over-ontwerp-alsof-het-lekker-eten-was-en-over-eten-alsof-het-kunst-was~bf446280/

Ko Sliggers (1952) is een illustere ontwerper in het Nederlandse landschap. In 1979 studeerde hij cum laude af aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda, waarna hij direct aan het werk ging bij Studio Dumbar. Later werkte hij als zelfstandig ontwerper en gaf les op diverse kunstacademies. Begin jaren negentig had hij genoeg van de ontwerpwereld en besloot – tijdelijk – iets anders te doen. Hij volgde een opleiding tot kok en werkte in diverse restaurants in Nederland (Dudok, Loos), Frankrijk en Italië. Toch begon het ontwerpersbloed na een aantal jaar weer te kriebelen. met Anthon Beeke werkte hij aan verschillende projecten en rolde zo langzaam weer terug in het vak van vormgever.

Werk van: Ko Sliggers

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.