Blog

Grafisch vormgever Karina Dimitriu deelt haar kantoorruimte (een oud basisschoollokaal met hoge ramen) met drie andere creatieve freelancers. Karina: “Als je voor jezelf werk heb je geen vaste collega’s zoals bij een ontwerpbureau, daarom is een kantoorplek met mensen die ongeveer hetzelfde werk doen fijn. Even naar elkaars werk kijken en ideeën of tips uitwisselen tussen de opdrachten door werkt inspirerend.”

Karina heeft haar handen vol aan haar freelance ontwerpwerk. Veel opdrachten cirkelen rond het thema stad: “Ik doe veel met en voor steden, zoals het ontwerpen van stadsplattegronden bij evenementen, maar ook folders, posters en programmaboekjes. Ik werk veel voor CASA Arnhem, en daarnaast werk ik in opdracht van verschillende architectenbureaus. Nu ben ik bezig met een tijdschrift over de Veluwe, wat weer iets heel anders is.”

Communicatie is het belangrijkste rondom elke opdracht, van wie deze ook komt. Karina: “Ik plan van tevoren altijd een gesprek in met de opdrachtgever, zodat ik een gevoel bij de opdracht en een idee van de verwachtingen krijg. Vaak is er al context zoals tekst en dan ontwerp je daaromheen.”

Toen Karina als vormgever voor Saakjes’ zoete bakboek werd gevraagd was er nog weinig context, alleen een onderwerp; Saakje Visser’s baksels in een gebruiksvriendelijk bakboek bundelen.

“Voor we begonnen aan Saakjes zoete bakboek hebben Marije, Saakje en ik al onze kookboeken op een hoop gegooid. Tijdens deze gesprekken verzamelden we ideeën voor de index, de manier van fotograferen, de opmaak en natuurlijk het gebruiksgemak. Saakjes’ boek is een combinatie van alle goed werkende onderdelen uit al die favoriete kookboeken geworden.”

De receptpagina’s hebben veel witruimte zodat de tekst en foto’s goed tot hun recht komen. De rustige vormgeving wordt aangevuld met kleine illustraties en de wat speelser vormgegeven zoete tafel-pagina’s die door het hele boek heen staan.

Karina’s ontwerpstijl is herkenbaar; geen harde kleuren, maar in elkaar overvloeiende, overzichtelijke ontwerpen die licht overkomen. Het geeft haar werk een rustige uitstraling zonder harde grenzen, maar met een duidelijke vingerafdruk.

Het bijzondere postproject Van wie zou het zijn? is compleet het tegenovergestelde van de technieken en stijlen die Karina normaalgesproken gebruikt. “Van wie zou het zijn? is een hobbyproject waarbij een anonieme schrijver offline blogberichten via de post rondstuurt naar abonnees. Ik verzorg de vormgeving van dit postproject, dat er elke keer weer anders uitziet. Er is veel plek voor het experimenteren met nieuwe vormgeeftechnieken.”

Van wie zou het zijn? stuurt je elk seizoen een met liefde geschreven en bijzonder gemaakt poststuk toe. Je kunt je abonneren op dit bijzondere postproject door een kaartje met je eigen adres naar onderstaand adres te sturen: 

Van Wie Zou Het Zijn? 
Postbus 5518
6802 EM Arnhem

Je ontvangt dan meer info

Titels                                                                                     Website
Saakje’s zoete bakboek                                                      Karina’s website
You’re one in a million
Hoerahapjes

Werk van: Karina Dimitriu

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.