achter de schermen, blog

Samenwerkingen

Ooit, al weer zo’n zes jaar geleden, startte Loopvis in Groningen. Logisch, want daar woonde Marije en vrijwel alle anderen waarmee ze dat eerste boek maakte. (Ja, het is weer kruidnoottijd! Haal Maak van de noot een deugd dus vooral weer uit de kast).

Tegenwoordig zit het hoofdkwartier in Arnhem. En daardoor ontstaan er naast de Groninger connecties ook steeds meer Arnhemse samenwerkingen. Want werken met mensen die ver weg wonen is leuk, maar o wat is het soms handig als je gewoon bij elkaar in de buurt zit.

Eén van de eerste Arnhemse partijen waarmee Loopvis samenwerkte was illustratiestudio Het Paradijs. Zij maakten twee Okapi’s voor de aller- allereerste reeks: Bergetappe en Hipsterhemel. En, een tijdje later, ook Bouw je eigen stad Arnhem én – vers van de pers – een kerstversie met een heuse kerststal. O, en ze maakten
ook een fijne illustratie voor het boekje Op Klarendal, dat afgelopen zomer verscheen. Kortom: we ze hebben inmiddels op heel wat Loopvisprojecten hun stempel gedrukt.

Het Paradijs is opgericht door Els ten Klooster, Esther Hörchner en Maaike Burgers. Samen maken ze illustraties voor tijdschriften, boeken, prenten en zelfs fietsen! Het zou ook zomaar kunnen dat je hun werk kent van hun Undressed theeservies (google maar eens!).

En zoals je op onderstaande illustratie al kunt zien… hondje Fien is nooit ver weg. Kijk maar eens goed naar de figuurtjes in Hipsterhemel.