Blog

Laila Veerman is grafisch ontwerper en eigenaar van twee vormgevingsgerichte bedrijven, met een derde bedrijf op komst. Haar moederbedrijf Shapeshifter Visuele Communicatie begon Laila na haar afstuderen aan de kunstacademie in Utrecht. Van huisstijlen bedenken, flyers en boeken ontwerpen tot rapporten opmaken, Laila ontwerpt graag dingen met een strak design. Rechte lijnen, heldere kleuren, een duidelijke boodschap.

Laila’s liefde voor strakke lijnen krijgt een speelsere toepassing in haar bedrijf Origami Zoo, dat ze begon om buiten haar grafische ontwerpopdrachten vrijer met vormen te werken. Het leverde een webwinkel op vol zelfontworpen producten, geïnspireerd op de natuur en geometrische vormen.

Laila: “Origami Zoo maakt speelse producten waar mensen zelf nog iets mee kunnen doen, ze zijn nog niet helemaal af. Met mijn simpele diy-producten wil ik mensen creatief bezig laten zijn en ze zelf mooie dingen laten maken. Met een beetje sturing tijdens het creatieve proces, zodat ook de niet-zo-creatieve-creatievelingen aan de slag kunnen.”

Bijna alle Origami Zoo producten hebben te maken met tangram en origami, Laila’s favoriete vormen: “Zelf vormen maken uit basisstukken vind ik leuk. De mensen die mijn tangram muurstickers kopen wil ik ook vrij laten om zelf iets in elkaar te zetten met de basisvormen die ik ze geef.”

Het idee voor Origami Zoo begon met een geboortekaartje; een vouwvel van een beest dat je zelf in elkaar kunt zetten. Zo wordt je geboortekaartje iets speciaals, een leuke herinnering om te bewaren.

Andere producten van Origami Zoo zijn onder andere houten borduurtegels, tangram muurstickers, uit hout gelaserstraalde sieraden, posters, kaarten, notitieboeken en een blog vol zelfmaakideeën waarvan wij er eentje onderaan deze pagina hebben staan! Vouw met deze printable van Laila zelf een roterende caleidoscoop.

In samenwerking met Loopvis heeft Laila inmiddels drie doehetzelf Okapi’s gemaakt; Kleintje, Jarige Job en Van Harte Gefeliciteerd. Met wat simpel knip en vouwwerk maak je een mooie mobile, vlaggenslinger of feestmuts uit de Okapi’s. Deze Okapi’s sluiten helemaal aan bij de toegankelijke creativiteit waar Laila zo van houdt.

Naast Shapeshifter en Origami Zoo heeft Laila alweer nieuwe plannen om creatieve liefhebbers van mooie producten te voorzien. Haar jongste bedrijf Dutch Brands Collective verzameld producten van haar eigen en andere kleine Nederlandse bedrijfjes op 1 website, zodat grote buitenlandse merken deze makkelijker kunnen inkopen.

“Door Origami Zoo ben ik in het wereldje van home- en giftmerken verzeild geraakt. Het zijn mooie merken maar Nederland is een klein land. Creatief gezien hebben de merken net een andere inslag dan de buitenlandse collega’s, veel minimalistische invloeden maar wel met speelsheid.”

Voor grote winkels over de grens is het niet te doen om bij kleine Nederlandse merken te bestellen. De verzendkosten zijn hoog, de voorraden klein, en dan nog de versplinterde communicatie en losse postpakketten. Met Dutch Brands Collective wil Laila de Nederlandse creativiteit wereldwijd aanbieden: “De winkels bestellen alles in 1 keer op dezelfde plek, in plaats van veertig webwinkeltjes langs te moeten gaan.”

Laila zoekt en vindt steeds weer nieuwe manieren haar mooie-dingen-liefhebberij met mede-knutselfanaten te delen.

Ben je benieuwd geworden naar de knip-en-vouw producten die Laila maakt? Hier vind je een printable om zelf een roterende caleidoscoop te maken: Kaleidocycle zelfmaker Origami Zoo

Via deze link vindt je een stap voor stap uitleg met foto’s: Kaleidocycle uitleg Origami Zoo

Titel                                                                                       Website
Gefeliciteerd met jullie kleintje                                         Origami Zoo
Van harte gefeliciteerd feestvarken!                                Shapeshifter
Voor de jarige Jet/Job                                                          Instagram Origami Zoo

Werk van: Origami Zoo

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.