Blog

Jarenlang was allround creatieveling Martine Buurman manager in de zorg en HBO-docent. Sinds eind 2010 doet ze fulltime wat ze leuk vindt: mooie dingen creëren. Ze heeft een eigen bedrijf Omstebeurt en een webwinkel onder de naam Een nieuw avontuur. Voor Loopvis maakt ze alle productfoto’s en nog enorm veel andere dingen. Zo’n onmisbare rechterhand. Dat is Martine.

 

[column size=one_half position=first ][metaslider id=1293]  [/column]

[column size=one_half position=last ]Hoe het begon
“In 2007 maakte ik uit frustratie dat ik jongensmoeder was geworden een jurkje van oude gebloemde gordijnstof. Het was voor niemand in het bijzonder. ’s Avonds zag ik dat de foto ‘viral’ was gegaan. Ik kreeg enorm veel reacties. Meisjesmoeders uit mijn netwerk wilden ook zo’n jurk; voor hun dochters, maar vooral ook voor zichzelf.”

“Met de hulp van twee vriendinnen breidde de collectie zich steeds verder uit. We maakten tassen, teckels; het was het begin van Omstebeurt.
Na een jaar of twee industrieel naaien op bestelling vond ik het genoeg geweest, en stapte ik over op Scandinavische merkkleding. Daarna volgende papierwaren. En nu maak en verkoop ik pompoms en confetti. En ik giet kaarsen.”[/column] 

Locht
“Ik vind geurkaarsen veruit het meest teleurstellende artikel in menig warenhuis. Veelbelovende titels ten spijt; ze ruiken allemaal naar plastic. Als ik vind dat iets beter kan, kan ik me soms niet inhouden. Na lang oefenen en testen kwam daar een Locht collectie uit; kaarsen van biologisch geteelde sojawas en etherische oliën. De collectie is aangevuld met diffusers & roomsprays, allemaal op natuurlijke basis.”

“Geuren zijn voor mij onlosmakelijk verboden aan herinneringen, belevenissen en tradities. Deze associaties wil ik weer op kunnen roepen met het ontsteken van een kaars. Ik graaf in mijn herinnering-verzameling en combineer geurtjes tot ik denk: Ja! Dit ruikt naar oma’s kast!”

 

 

“De LOCHT-kaarsen giet ik zelf. Het is mijn rustpunt in de week. Het hele proces van voorbereiden, verwarmen, gieten, koelen en verpakken vraagt zoveel aandacht, dan is er even geen tijd om te multitasken.”

 

 

Loopvis
“De samenwerking met Loopvis begon door een tweet van Marije: “Jaren ’50 keuken gezocht voor kookboekshoot”. Mijn huis werd het decor voor Loopvis’ eerste boek Maak van de noot een deugd, het kruidnotenkookboek. Sindsdien doe ik freelanceklusjes voor de uitgeverij. Marketing, productfoto’s, verkoop, vormgeving, website en socialmedia… en dat allemaal met veel plezier!”

Website:
Omstebeurt
Een nieuw avontuur
Instagram Omstebeurt

 

Werk van: Omstebeurt

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.