nieuws, publiciteit

Karin Lambrechtse over sportvoeding bij de podcast ‘Over routines’

De zomer komt voorzichtig om de hoek kijken en steeds meer sporters zoeken de open lucht op. Begeleid door de voorgeschreven diëten van Karin Lambrechtse kunnen zij de fysieke inspanningen weer aan zonder ‘de man met de hamer’ onderweg tegen te komen. Lambrechtse vertelt over de fijne kneepjes van haar baan als voedingsdiëtiste voor de wielrenners van Team Visma in de podcast Over Routines.

Karin Lambrechtse onthult in de podcast de fijne kneepjes van het vak. Ze vertelt hoe je het maximale uit je sportprestaties kunt halen door een goede balans te vinden tussen voeding en levensstijl. Daarbij legt ze uit hoe diëten op maat worden gemaakt met slimme technologie en proeft ze samen met Arie Boomsma verschillende ‘sportables’: mierzoete kersenshakes, cafeïnerijke gels en taartjes vol koolhydraten.

Lambrechtse schreef samen met Eline van der Raad het boek ‘Sportables, uitgegeven door ons, uitgeverij Loopvis. Omdat sportvoeding gezonder, goedkoper en op maat te maken is en je niet afhankelijk hoeft te zijn van populaire producten op de sportvoedingsmarkt. Zij delen wetenschappelijk onderlegde recepten voor allerlei voedzame repen, koekjes, drankjes en andere sportsnacks. Hét basisboek voor iedereen die gezond wil leven.

Het podcastgesprek met Karin Lambrechts is te beluisteren op Spotify (aflevering 'Over voeding' van 24 april 2024).