WORKSHOP – Dát kan ik ook!

Misschien herken je dit wel: je loopt door een expositieruimte, en denkt bij een kunstwerk: Maar dat, dát kan ik ook!
Of dit nou een groot wit geschilderd doek is vanuit de Stijl, of bij een schilderij met kleine ondefinieerbare kleurige vormen – zoals bij Joan Miró. Of misschien heb je deze gedachte een keer gehad bij een meer hedendaags werk. De gedachte zal ongetwijfeld door je hoofd zijn geschoten en als jij deze gedachte niet herkent, heb je misschien wel een vriend(in), oom, of ouders of een andere bezoeker die zich dit hardop heeft afgevraagd.
Maar kun jij dit ook, is ieder kunstwerk wel zo makkelijk als dat we denken? En wat zorgt ervoor dat je bij bepaalde schilderijen denken dat je het kunt? Om dit te onderzoeken mag je een afbeelding van een schilderij meenemen waarvan je vermoed dat je dat óók kunt.
Aan de hand van deze afbeelding gaan we van start: we leren kijken, we leren beginnen, experimenteren, spelen en met een beetje geluk wijk je van het schilderij af en kom je met een veel beter en mooier werk.

BIO
Sytske Frederika van Koeveringe (1988) is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld academie en sindsdien werkt ze als schrijver, schilder en kunstenaar. Ze schrijft zowel romans, essays, toneel als poëzie. Haar tweede boek – Dag nacht licht toch – werd genomineerd voor de Jan Hanlo-essayprijs. Haar beeldende werk is vooral te herkennen aan de hoeveelheid kleur.
Op het moment werkt ze onder andere aan haar roman Meeloper die in januari 2024 bij Atlas Contact zal verschijnen.

Tags:
Geen evenementen gevonden!
Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.