Blog

Door: Laura Bijsterveld

Erik van Os is een denktank die maar blijft doordenderen. Bijna tweehonderd boeken zijn in zijn hoofd ontstaan. Boeken voor (jonge) kinderen, pubers, een dichtbundel voor volwassenen en tal van liedjes voor jong en oud. De gedachten van Erik draaien overuren; mooie dichtregels, passende woorden en lekkere deuntjes komen aan de lopende band voorbij. 

In tegenstelling tot zijn volle hoofd is zijn schrijfomgeving schoon en opgeruimd, dat is een vereiste om te kunnen werken. Het is inmiddels een ritueel geworden: eerst schoonmaken, dan schrijven. In dit propere decor zit zijn schrijvende vrouw Elle van Lieshout als stralende middelpunt. Het schrijversduo werkt het liefst samen, aan de keukentafel, wandelend of op de opgeruimde zolder. Getweeën krabbelen, typen en krassen ze door het schrijversleven. Van jaloezie op elkaar is geen sprake.

“Elle kan iets wat ik niet kan en andersom. Zo vinden we allebei een eigen muur om tegen aan te lopen en het beste uit ons werk te halen.”

Het grootste cadeau dat je Erik kan geven is inspiratie. “Nieuwe en creatieve inzichten zijn alles overstijgend. Maar inspiratie is niet af te dwingen, wel op te zoeken”, aldus Erik. Zijn eigen donatie aan zelfinspiratie  is een archief vol schrijfideeën. Het is net als zijn hoofd tot de nok toe gevuld en biedt genoeg materiaal om nog honderd boeken te vullen.

Erik is niet van plan ooit een superspannend boek te schrijven, want spanning breekt hij het liefste met een grap. Niet alleen spanning trouwens; humor wordt door Erik in eigenlijk al zijn werk gebruikt. En alle grappen woorden natuurlijk als eerste getest op zijn vrouw Elle. Die lang niet alles leuk vindt, overigens… Maar ja, wie wel?

Werk van: Erik van Os

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.