Blog

Deborah van der Schaaf is een veelzijdige illustrator. Het allerliefste knutselt ze allerlei soorten etenswaren op papier. Het maakt haar niet uit hóé ze die prachtige kunstwerkjes uit haar vingers schudt, zolang ze maar mag delen met de wereld. Haar allergrootste droom is om een echte, ouderwetse lik-postzegel te ontwerpen.

door Ileen Rook

Ik herinner me dat ik op de kleuterschool een keer een raceauto tekende en dat een brutale jongen dat heel stoer vond. Het was de eerste keer dat ik me realiseerde: je hoeft niet persé zelf heel stoer te zijn om toch ergens indruk mee te kunnen maken.

Deborah maakt regelmatig werk voor boeken en tijdschriften. Zo kun je haar werk bijvoorbeeld terugvinden in de Volkskrant en de Flow, en in prachtige boeken als ‘Duurzaam Handboek voor de Luie Tuinier’.

Ik werk het liefste thuis, in mijn werkkamer, met zicht op en geluid van de vogels.

Het is indrukwekkend hoe Deborah een bepaalde sfeer weet neer te zetten. Ze laat er regelmatig een soort luchtige humor doorheen schijnen, maar weet ook heel goed hoe ze een serieus onderwerp kan brengen . Afhankelijk van waar het onderwerp en de klant om vraagt, gebruikt ze verschillende technieken: van fotografie tot ecoline, van linoleumsneden tot borduren. Hoewel ze eigenlijk overal wel kunst mee kan maken, krijgt ze de kriebels van de vectoren in Adobe Illustrator.

maakproces

Ik MOET elk jaar een bepaalde en zeer specifieke papieren agenda hebben (de Redstone Diary). Daarin plan ik zo’n beetje lukraak de werkweek. Verder ben ik juist helemaal niet zo kieskeurig wat betreft bepaalde pennen of materialen. Toch vreemd.

Bij het kakkerlakje ‘When life gives you lemons…’ heeft Deborah zich volledig gestort op een aantal sappige citroenen en heerlijk ouderwetse weckpotten, raspen en persen ter illustratie van een viertal zure recepten van Marije Sietsma.

Werk van: Deborah van der schaaf

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.