Filmavond Food.Film.Fest.

In het kader van het Nederlands-Vlaamse Food Film Festival organiseert Meet Your Greens in samenwerking met Henrike Gootjes, schrijver en regeneratief strateeg, een filmavond in de Loopvisserij. Woensdagavond 6 december vertonen we de film ‘Seed: The Untold Story’. Maar weinig dingen zijn zo wonderbaarlijk en vitaal als zaden. Als kleine tijdcapsules bevatten ze de geschiedenis, het leven en de toekomst van een plant.

Wist je dat de afgelopen eeuw 94% van alle zaadsoorten is verdwenen? De film laat zien hoe het komt dat de eens zo overvloedige diversiteit – het resultaat van duizenden jaren samenwerken van boer en natuur – zo drastisch is afgenomen. In de film volgen we ook gepassioneerde zaadtelers die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren, boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: de zaadjes. Bekijk de trailer.

Eet je mee?

Wat is een Food Film Festival zonder een mooie maaltijd? Schuif gezellig aan, speciaal voor bezoekers van de filmavond serveert de Loopvisserij vooraf een hartverwarmende vegetarische soepmaaltijd.
De maaltijd bestaat uit een heerlijke maaltijdsoep huisgemaakt van lokale producten, brood met dips en een kleurrijke salade. De kosten voor de maaltijd met film bedragen €12,50
Je kunt ook alleen naar de film komen. De kosten zijn dan €3,00 inclusief een drankje.

Nagesprek

Na afloop van de film praten we na, samen met Elbert Hidding van CGIAR, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het behoud van zaden en de beschikbaarheid van regeneratieve zaden voor boeren wereldwijd, en met Adam Chapman van biologische tuinderij De Mijmering in Arnhem.

Graag tot ziens op 6 december!

Arjanne Boekhout, Ruud Willems en Henrike Gootjes

Praktische informatie

Programma woensdag 6 december:
18:00 inloop voor wie mee eet
18:30 verwarmende soepmaaltijd
19:00 inloop overige gasten
19:30 welkom en begin film
21:10 nagesprek

Prijzen:
– film met soepmaaltijd vooraf  € 12,50
– alleen film inclusief 1 drankje € 3,00
Graag betalen bij binnenkomst,
maar wel graag even reserveren via het aanmeldformulier
of via mail info@meetyourgreens.nl

Locatie:
De Loopvisserij, Coehoornstraat 10 in Arnhem

Het Food Film Festival is een initiatief van Voedsel Anders.

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Begin met typen om producten te zien die u zoekt.