18 maart – Boekpresentatie MENSENDIEREN

Nog even dan dan hebben we hem echt in huis: MENSENDIEREN van Yoko Heiligers. Een prachtige verzameling dierenprenten, geïnspireerd op vintage schoolplaten. Een ontdekkingstocht die je aan het denken zet over de wonderlijke relatie tussen mens en dier.

Hoewel Yoko Heiligers woont en werkt in Nederland, verscheen het boek enkele maanden geleden al bij de Italiaanse uitgeverij Orecchio Acerbo. Met succes! Deze week werd bekend gemaakt dat het boek is opgenomen in de lijst met 100 most Outstanding Picturebooks van 2023. Daarnaast won het de Premio Orbil, een prijs die wordt uitgereikt door de onafhankelijke boekhandels in Italië.

MENSENDIEREN is een heerlijk boek om lang over na te denken, maar vooral om bij weg te dromen. Of je nou wil genieten van de dieren, de bijzondere tekeningen of van de raak gekozen woorden. MENSENDIEREN is een boek om keer op keer te bekijken en te lezen, maar dat ook geschikt is voor je oma of je neefje.

Kakkerlakje Dierenliefde
Vrijwel gelijktijdig met het boek, verschijnt er ook een Kakkerlakje van Yoko Heiligers, met tekst van filosoof Coen Simon. Hij liet zich inspireren door de prenten in het boek, en schreef een filosofische zoektocht naar de liefde voor het dier.

Wat zou het heerlijk zijn om te weten wat dieren denken. Om eindelijk te weten of het écht zo fijn is om languit in de vensterbank te liggen. Maar als dieren konden praten, willen we dan wel horen wat ze te zeggen hebben?

Vier het met ons mee, en kom naar de boekpresentatie op zaterdag 18 maart. Aanmelden is fijn, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten. Wel zo fijn voor de hapjes en drankjes, tenslotte!