fbpx

Ik heb een boekidee

Heb je een geniaal idee voor een boek dat je graag wilt delen? Hartstikke leuk. Maar de kans is tamelijk minimaal dat we er iets mee kunnen doen. Ik concentreer me momenteel  volledig op de Kakkerlakjes, dus voor reguliere boeken heb ik helaas totaal geen tijd (en geld) meer.

Wil je wel graag je geniale idee uitvoeren, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Schrijf je dan in voor onze workshop ‘Help, ik heb een geniaal idee. De eerste helft van de dag vertel ik in het kort iets over het boeken- en uitgeefvak.

De tweede helft van de dag gaan we aan de slag met het bespreken van concrete plannen. Wat is je idee, hoe scherp je het aan en wat is de beste manier om dit plan te concretiseren?

Heb je een geniaal idee voor een Kakkerlakje? Leuk. Doorgaans liggen er meer ideeën op stapel dan ik kan uitvoeren, maar je weet maar nooit. Je mag je manuscript of idee altijd aan ons opsturen, maar eerlijk is eerlijk: de mailbox stroomt dagelijks zo vol, dat er een kans  is dat je idee in de mailmassa verloren gaat. Houd dus in je achterhoofd dat:

1) het even duurt voor dat je een reactie krijgt (een vriendelijke herinnering sturen kan helpen).

2) je écht een bijzonder idee moet hebben.

3) het idee ook moet passen bij het fonds. Een literaire roman of non fictie boek over opvoeden is fantastisch, maar sluit niet aan bij de boeken die we al maken. Denk dus goed na of Loopvis wel de beste uitgever is voor jouw geniale idee.